Sunday 5 September 2010

Näitus Nalja väärt elu nüüd Orissaares

Et karikatuurinäitus oli Kuressaares juba küllalt kaua rippunud, siis ühel juulikuu kenal päeval Orissaares ringi liikudes tekkis mõte tuua oma pilapildid ka Orissaare rahvale vaadata. Olin ju üle kümne aasta oma elust Orissaares elanud ja seal on mul tänagi hulk häid tuttavaid ja sõpru.


Orissaares on kena kohvik Soneburg, kuhu sisse vaatasin. Seal olid endistviisi seintel aastetagused fotosuurendused. Sain perenaise numbri ja ei olnudki vaja pikalt rääkida, kui luba oma pildid Soneburgi kohvikus välja panna oli käes. Ruumi on küll napilt, sestap sai tehtud karm valik ja seintele jõudis vähem kui pool sellest, mis Kuressaares üleval.

Ja nii kogunes ilusal 9. augusti õhtul Soneburgi kohvikusse neli-viisteist head sõpra-tuttavat. Kõlistati šampuseklaase, maitsti puuvilju ja üritati mu pilapiltidest aru saada. Näituse avamine kasvas sujuvalt üle vestlusringiks kohvitasside taga. Lahkudes arvas rahvas, et võiks sagedamini olla taolisi kokkusaamisi. Ja minul hea meel, et üks uitmõte jälle teoks saanud.


Muide, järgmine näituse väljapaneku koht on ka teada - Kihelkonna rahvamaja.

No comments: